שעון נוכחות לעובדים – כך תפקחו על העובדים שלכם במקום העבודה
שעון נוכחות לעובדים הוא מכשיר שמסייע לנו בדברים רבים. מתוכם הוא גם מסייע לנו לדעת על היעדרותם או איחורם של העובדים וכך ניתן לפקח על העובדים במקום העבודה
אחת המלאכות המורכבות יותר עבור מנהלי חשבונות הן חישובי השכר לקראת סוף החודש. מדובר במשימה האורכת שעות רבות מדי חודש בחודשו. כשפותחו שעוני הנוכחות הדיגיטליים לעובדים, הייתה זו בשורה של ממש לכלל המעסיקים.
סוגים של שעוני נוכחות –
בארגונים קטנים או במקומות עבודה ותיקים אנחנו עוד פוגשים את שעוני הנוכחות העתיקים. בשעונים אלו מבצעים את הנוכחות על גבי כרטיס ניר קרטון. החסרונות שלו רבים. הוא דורש בסוף החודש לרכז את כל המידע. השני, הבלאי הגבוה בגלל שאי אפשר לעשות שימוש חוזר בכרטיס. השלישי, הכרטיס לאיכול לגלות לנו האם הנתונים בו אמתיים והמידע לא נכתב על ידי אנשים אחרים שלא בנוכחותו של העובד.
שעון נוכחות דיגיטלי.
שעוני הנוכחות הדיגיטליים מרכזים ומזינים את הנתונים, ישירות למחשב. בכך נחסכות שעות רבות של עבודה מיותרת בריכוז המידע.
שעון הנוכחות הדיגיטלי מאפשר לכל עובד להעביר 'נוכחות' באמצעות כרטיסו האישי. אך גם הוא אינו מושלם. הוא חשוף לבלאי, ישנם מקרים רבים של אובדן הכרטיס וכן העובד יכול להעבירו לאחרים שיבצעו עבורו את הנוכחות.
שעוני הנוכחות הביומטריים
שעוני הנוכחות הביומטריים מחייבים את נוכחות של העובד. רק כשהעובד יהיה נוכח במקום העבודה, הוא יוכל להעביר נוכחות. גם בהם ישנם שני סוגי שעונים. הראשון שעון נוכחות הפועל על ידי טביעת אצבע והשני הוא שעון באמצעות זיהוי הפנים.
שעון הנוכחות הביומטרי התקבל בתחילת דרכו באהדה רבה בקרב ציבור העובדים והמעסיקים. אך במהלך הזמן עלו תלונות על בגין פגיעה בפרטיות העובדים כאשר טביעת האצבע עשויה לחשוף פרטים רבים ואישיים על העובד. לאחר תקופת מאבקים ארוכה פסק בית הדין לעבודה כי המעסיק רשאי לחייב את העובד לתת את טביעת האצבע.
בכל מקרה חשוב לזכור כי ללא אימון בין העובד והמעביד לא יועילו אף שעוני הנוכחות המשוכללים ביותר.
למידע נוסף בנושא מוזמנים להיכנס לאתר https://www.zbm.co.il/