באילו מצבים עורך דין הוצאת דיבה יכול לסייע?
הרשת הפכה עם השנים למקום יפה שניתן לשתף בה הכל. יחד עם זאת, ישנם אנשים שמנצלים את הרשת החברתית להוצאת דיבה על אחרים או שעוברים על חוק לשון הרע. מה עושים אם נקלעתם לסיטואציה כזו וממה הכי כדאי להיזהר?
באילו מצבים עורך דין הוצאת דיבה יכול לסייע?
תמיד יש איזון עדין בין זכותו של אדם לחופש דיבור לבין זכותו של אדם אחר להגן על שמו הטוב. לעיתים קרובות, קשה לדעת מהן ההערות האישיות הנכונות ואילו המזיקות – בחוק לשון הרע. להלן סקירה של נזיקי לשון הרע ותביעות לשון הרע.
חוק לשון הרע: היסודות
המונח "השמצה", הוא מונח מקיף כולו המכסה כל אמירה שפוגעת במוניטין של מישהו, המכונה גם השמצת אופי. אם ההצהרה נאמרת בכתב ומפורסמת, ההשמצה נקראת "לשון הרע". אם נאמרים ההצהרה הפוגעת, ההצהרה היא "לשון הרע".
השמצה נחשבת עוולה אזרחית. אדם שספג הצהרת לשון הרע, רשאי לתבוע את מי שהצהיר על פי חוק לשון הרע, אשר ייקרא מקרה לשון הרע.
ההבדלים בית חוק לשון הרע לבין חופש ביטוי
חוק איסור לשון הרע, עובר בו קו דק בין הזכות לחופש דיבור לבין זכותו של אדם להימנע מהשמצה. מצד אחד, אדם סביר צריך דיבור חופשי כדי לדבר על חוויותיו בצורה אמיתית בלי לחשוש מתביעה אם יאמר משהו מרושע, אך נכון, על מישהו אחר.
מצד שני, לאנשים יש זכות שלא יתבטאו באמירות שגויות אשר יפגעו במוניטין שלהם. קביעת מהי אמירת עובדה ומהו שקר נקרא "הגנה מוחלטת" ותסיים את המקרה ברגע שיוכח. לאחר מכן, הצד המנצח עשוי לתבוע פיצויים בהתאם לסוגי ההשמצה.